Karierni sejem EPF 2017

V sredo, 18. oktobra, je bila avla na Razlagovi 20, še toliko bolj polna kot po navadi. Med 9.00 in 13.00 uro je namreč potekal Karierni sejem, na katerem se je predstavljalo 8 uspešnih slovenskih podjetij: Lidl, Talum, Vzajemna, Energija+, Verus, Finančna hiša, ABC revizija in Tovarna podjemov.

Vsi udeleženci Kariernega sejma, so imeli priložnost predstavnike podjetij spoznati in jih vprašati karkoli v povezavi z zaposlitvijo v določenem podjetju. Predstavniki so razložili kaj je v njihovem podjetju pomembno in kako izgleda njihov delovni dan. Odgovarjali so na vsa vprašanja študentov.

Tisti najbolj iznajdljivi in prepričljivi študenti, so si celo zagotovili delovna mesta!

V sklopu Kariernega sejma so potekale tudi druge aktivnosti. Strokovnjaki iz Kariernega centra UM so izvajali CV kliniko. Študenti so s seboj prinesli življenjepis, ki ga je pregledala strokovnjakinja in podala predloge za izboljšavo.

Na voljo sta bili tudi dve zanimivi delavnici. Prvo je izvedel gospod Andrej Pešec in sicer na temo » Kako navdušiti delodajalca«. Predstavljeni so bili zanimivi pristopi kako izstopati iz mase in tako »uloviti« svoj sanjski poklic. Druga delavnica je bila povezana z znanim Linkedin portalom na katerem ''headhunter - ji'' iščejo primerne kandidate. Delavnico z imenom »10 korakov do odličnega Linkedin profila« je izvedel Andraž Šiler iz Zavoda Ypsilon.

Za nas je bil dogodek kar velik zalogaj, vendar vseeno upamo, da so ga vsi udeleženci (tako študenti, kot tudi podjetja) spoznali kot koristnega. Študentom smo želeli omogočiti en korak naprej na karierni poti in jim dokazati, da jih zagotovo čaka odlična zaposlitev po študiju. Upamo, da jim bo možnost povezati se s potencialnimi delodajalci in prejeti dodatno znanje, prišla še kako prav na njihovi nadaljnji poti, mi pa se že veselimo in razmišljamo o tem, kako Karierni sejem naslednje leto še izboljšati. Več fotografij lahko najdete na naši FB strani Študentski svet in tutorji EPF (https://www.facebook.com/pg/SSEPFum/photos/?tab=album&album_id=1752015431758749)