Dnevi slovenske informatike

Študenti magistrskega programa Informatika in tehnologije komuniciranja smo se 17. in 18. aprila pod organizacijo Inštituta za informatiko udeležili tradicionalne 25. konference Dnevi slovenske informatike, ki je potekala v Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

Konferenca je odlična priložnost za spoznavanje in mreženje s predstavniki zasebnih in javnih podjetij na področju informatike, ob tem pa seznanjanje z aktualnimi temami na področju informatike. Letošnja konferenca se je vrtela okrog trenutno najaktualnejših tem, kot so veriženje blokov, umetna inteligenca in internet stvari, rdeča nit konference pa je bila »Digitalizacija in mi«. Med vsemi ostalimi je na konferenci predaval tudi dr. Harrington, izvršni partner Gartnerja.

Več predavanj so odpredavali tudi zaposleni s FERI. Tako so dr. Muhamed Turkanović, dr. Aida Kamišalić Latifić in Blaž Podgorelec predstavili svoj projekt EduCTX, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov. Ob tem sta študentsko nagrado, ki jo Slovensko društvo Informatika podeljuje najboljšim študentskim projektom prejela študenta FERI, Jure Sreš in Domen Hohler, za rešitev, ki prav tako temelji na tehnologiji veriženja blokov. Ob jubileju konference DSI so organizatorji priredili tudi gala večerjo z zabavo, ki je sproščeno konferenco še bolj približala vsem udeležencem. Menim, da je konferenca odlična priložnost za spoznavanje ostalih ljudi na področju informatike in tudi za spoznavanje morebitnih novih delodajalcev, tako da priporočam udeležbo v prihodnjih letih.