Maribor, od kod lepote tvoje?

»MARIBOR, OD KOD LEPOTE TVOJE«

V letošnjem študijskem letu bomo študentje iz oddelka za geografijo izdali drugo številko študentske revije GEOum. Tako smo razpisali že drugi fotografski natečaj za naslovnico naše revije, ki še vedno poteka. Veselimo se sodelovanja vsakogar.

Lansko študijsko leto je bilo za nas geografe izjemno. Uspelo nam je ustanoviti Društvo študentov geografije Maribor, v sklopu njega ponovno vzpostaviti Egeo Maribor, pričeli pa smo tudi izdajati našo težko pričakovano revijo - GEOum. Prvo številko smo uspeli izdati 1. decembra 2017, sedaj pa čakamo na realizacijo druge. Z vsako številko si prizadevamo, da bi pokrili sledeča širša področja oziroma tematike raziskovanja: aktualna dogajanja na oddelku za geografijo, geografijo Slovenije, okolje, geografske pojave, razne strokovne članke, potopise ter takšne ali drugačne zanimive intervjuje. Med avtorji se najdejo študentje prve in druge stopnje geografije ter tudi absolventi. Zaradi tega je sklop zbranih člankov izjemno pisan, zanimiv in raznolik.

Članki za našo drugo številko so že zbrani, kar pa še potrebujemo je nova naslovnica, ki bo krasila našo revijo. Tako smo ponovno razpisali fotografski natečaj z naslovom: »Maribor, od kod lepote tvoje« na katerem lahko sodeluje kdorkoli, ki je v objektiv zajel svoj najljubši prizor Maribora. Seveda ni potrebno biti profesionalec, veseli bomo vsake prejete fotografije. Poleg tega se najlepšim fotografijam obetajo lepe nagrade. Časa je več kot dovolj, da pošljete svoj izdelek. Nikoli ne veš, morda pa izberemo prav vašega.