FF

Filozofska fakulteta

Tutorstvo na Filozofski fakulteti bi lahko na kratko opisali kot nekakšno prvo pomoč študentom. Predvsem je to vidno, ko pričnemo z izvajanjem tutorstva v 1. letnikih dodiplomskih študijskih programov. Študent tutor omogoča brucem olajšan prehod iz srednješolskega v fakultetno okolje. Je pomemben vir informacij (npr. glede priprav in prijav na izpite, pridobivanja posebnih statusov, aktualnega dogajanja na fakulteti in univerzi itd.)

in omogoča neposredno podporo študentom (spodbujanje pri opravljanju sprotnih študijskih obveznostih in udejstvovanju v obštudijskih dejavnostih). Tutorstvo izvajamo v vseh letnikih študijskega programa in se temu primerno prilagajamo glede na njihova vprašanja ter dileme. Kot tutorji odgovarjamo na maile in Facebook sporočila svojih tutorantov, jih obveščamo o pomembnih informacijah,

ki so vezane na študij, in smo vedno dostopni za kakršnekoli študijske zadeve (osebno na hodniku fakultete, na govorilni uri, na spletu). Pomembno je, da študenti vedo, da se lahko obrnejo na študenta tutorja svojega oddelka. Prav tako pa je študent tutor na svojem oddelku nekakšna »vez« med profesorji in študenti ter tako krepi njihovo medsebojno delovanje.

TUTORJI

Spoznajte tutorje FF

PrevajalskapraksavLuxembourgu

Prevajalka na računskem sodišču EU

Kaj mi je praksa dala?
Preberi več
PO MOČ: Investiraj vase, ne nase

Teden dobrega počutja

Študenti in študentke psihologije v akciji od 7. do 11. maja
Preberi več
KarinŠmid

Študijski izlet študentov umetnostne zgodovine na Hrvaško

Dvodnevne terenske vaje
Preberi več
SpomladanskatrivianighstutorjiFF

Trivia night (spring edition) treh fakultet

Drugi večer zabavnih vprašanj se približuje
Preberi več
Pozdravpomladi

Pozdrav pomladi

Spomladansko vzdušje v avli fakultete
Preberi več
GEOdan

GEOdan

Prvi dan posvečen geografom na FF
Preberi več
1 2 3 4 5 6 7